Şef Yağız İzgül, KizlarSoruyor üyelerinin mutfağa dair sorularını cevaplıyor.

  • Aydın Gazete
  • 5 Ocak 2021
  • Yorumlar Kapalı

KizlarSoruyor, Türkiye’nin ilk soru – cevap sitesi olması özelliğiyle birlikte dünyada Girls ask Guys ile birlikte soru – cevap sitesi konseptini ilk benimseyen sitelerden biri. Ancak KizlarSoruyor’u bu kadar uzun zamandır sürekli başarıya ulaştıran şey elbette her şeyden önce sitenin sadık takipçileri ve bu takipçilerin birbirleri ile oluşturdukları samimi ortam. 

Ancak bunun da yanı sıra sitede her geçen gün artan ve gelişen projeler de üyelerinin siteyi takip etmelerinin bir diğer sebebi elbette. KizlarSoruyor’da site üyeleri birbirlerine soru sormalarının yanı sıra bir blog yazısı edasıyla “Bence” adındaki içerikleri üretebilir veya “Anket” içeriği oluşturabilirler. 

Bununle birlikte sitenin aktif üyeleri “Xper” puanlama sistemi ile belirlenir ve Xper puanı yüksek olan üyeler sitenin sunduğu fırsatlardan faydalanırlar. 

Uzman üyeler, her kategoride soruları cevaplıyor. 

KizlarSoruyor’un kullanıcılarına yönelik hayata geçirdiği site içindeki son projesinin ismiyse Bi’bilen. 

Bi’bilenler KizlarSoruyor bünyesinde tıpkı diğer üyeler gibi üye olan ancak belli uzmanlıkları bulunan ve sitede yer aldığı kategorinin profesyoneli olan kullanıcılardır. KizlarSoruyor’da site kullanıcılarının sorularını cevaplandıran Bi’bilen üyeler arasında makyaj uzmanlarından iç mimarlara uzman klinik psikologlardan mutfak şeflerine çok geniş bir uzman kadrosu bulunuyor. 

KizlarSoruyor’un alanlarında uzman Bi’bilen üyelerine soru sormak içinse yapılması gereken şey oldukça basit. Her şeyden önce elbette KizlarSoruyor’a üye olunması gerekiyor. Üye olduktan sonra soru sormak istediğiniz Bi’bilen’in soru cevapladığı kategoride soru başlığınızı açın ve gönderinizi girin. Bunun ardından sorunuza cevap vermesini istediğiniz Bi’bilen’i bu soruya davet edin. 

Ayrıca Bi’bilen üyeler sitede vakit geçirirken de ilgilerini çeken sorulara kendiliklerinden cevap vermektedirler. 

Bi’bilen’in cevabı en üstte yer alıyor. 

KizlarSoruyor’da sorulara cevap veren Bi’bilen üyenin vermiş olduğu cevap, bir başkası tarafından soruya girildiğinde sorunun en üstünde sabit olarak görülür. Bu cevap site kullanıcıları tarafından örneğin; hukukla ilgili bir soruda avukat üyenin verdiği cevap şeklinde güvenilir bir cevap olarak değerlendirilir elbette. 

KizlarSoruyor’da site üyelerinin sorularına yanıt veren Bi’bilen üyelerden biri de şef Yağız İzgül. 

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesinde Jeofizik mühendisliği alanında tamamlayan İzgül, eğitimini aldığı alanda kariyerini sürdürmemiş ve 2006 yılında restoran işletmeye başlamıştır. Ayrıca aynı yıl kendi tencere ve tava markasını üretmeye başlamıştır. 

Şeflerin Düellosu isimli bir yarışmada jüri üyeliği yapan İzgül, bunun dışında farklı kanallarda alanıyla ilgili televizyon programlarında da yer almıştır. 

Şef Yağız İzgül’e KizlarSoruyor’da en son sorulan 5 soruyu şu şekilde belirtebiliriz: 

  • Akşam için en kolay hangi yemekleri yapabilirim?
  • Sofrada tuz kullanır mısın?
  • Bir bütün tavukla ne yemeği yapılır, tarif verir misiniz?
  • Nohut ve kuru fasulye gibi gıdaların gazını almak için ne yapılabilir? 
  • Evde yoğurt mayalıyor musunuz yoksa hazır yoğurt mu tüketiyorsunuz?

Bu ve bunun benzeri pek çok soruyu uzmanlık alanlarına uygun şekilde bilgi birikimleri ile cevaplamak için KizlarSoruyor sitesinin Bi’bilenleri sizleri bekliyor. 

Siz de hemen KizlarSoruyor’a üye olun ve ücretsiz bir şekilde Bi’bilen üyelere alanlarıyla ilgili sorular sorun. 

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar