İzmir’in en güzel gezilecek yerleri

  • Aydın Gazete
  • 5 Ocak 2021
  • Yorumlar Kapalı

Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olması ve Ege’nin en iyi konumunda yer alması nedeniyle İzmir gerek turistik anlamda gerekse de iş hayatı bakımından ülkemizin en önemli şehirlerinden biridir. Elbette bu güzel şehrimizin uzun yıllara uzanan tarihi ve eşsiz doğası İzmir’de gezmekle bitmeyecek kadar çok gezi lokasyonunun da olmasını sağlamıştır. 

Biz de bu yazımızda İzmirde gezilecek yerler ile ilgili genel bir bilgi vermek istedik. Sözü daha fazla uzatmadan başlayalım. 

İnciraltı Sahil

İzmirlilerin en güzel Pazar kahvaltılarını yaptıkları merkezdeki enfes sahillerden biridir. Hafta sonlarının keyifle geçirilebileceği ve temiz deniz havasının sonuna kadar alınabileceği alanlardan biridir İnciraltı Sahili. 

Sahilde hem kahvaltılık mekanları hem de balık restoranları bulunmaktadır. İç kesimlere gidildiğindeyse çiçek seraları ve büyük mandalina bahçeleri görülebilir. Buralarda denize ve yeşile doyulabilir. Üstelik merkezden çok da uzaklaşmanıza gerek kalmadan. 

Son yıllarda yapılan yeni düzenlemelerle de İzmir İnciraltı Sahili, şehrin en şık rekreasyon alanlarından biri olarak kullanıma sunuldu. Kesinlikle İzmir’de muhakkak görülmesi gereken yerler arasında yer alıyor. 

Çiçekliköy

Her ne kadar Bornova’ya bağlı olsa da adından da anlaşılacağı üzere bir köy Çiçekliköy. Ancak İzmir’in adeta akciğeri olarak adlandırılan yemyeşil bir köy. 

Butik restoranları ve organik ürünlerin de satıldığı köy kahvaltılarıyla Çiçekliköy, İzmir’de muhakkak görülmesi gereken yerlerden biri. Bornova merkeze uzaklığı 6 kilometre olan Çiçekliköy de merkezden biraz uzaklaşmak isteyenler için Pazar gezilerinin vazgeçilmez konumlarından biri olacaktır. 

Kordon

Tabii, İzmir deyip de İzmir’in ve belki de Türkiye’nin en meşhur sahil şeritlerinden biri olan Kordon’dan bahsetmemek olmazdı. 

Bu sahil şeridinin bu kadar önemli olmasının birinci sebebi, elbette köklü geçmişi. Cumhuriyet Meydanı ile İzmir Limanı arasındaki kıyı şeridine Kordon ismi verilmiştir. 1850’li yıllara dayanan geçmişiyle şehrin en merkezi ve en popüler sahil şerididir. 1999 yılında bu alan sit alanı ilan edildi. 2000 yılında da yeşillikler ve peyzaj çalışmaları sonrasında halka açıldı. Ayrıca 2020 eylül ayında nostaljik bir de tramvay Kordon’da hizmete girmiş oldu. 

Konak

İzmir’in bir ilçesi olan Konak, belki de İzmir’in en güzel merkez ilçesi olarak sayılabilir. Şehrin adeta kalbi olan Konak, İzmirlilerin buluşma noktası. Konak’a aynı zamanda İzmir’in kültür – sanat merkezi de denilebilir. 

Kültürpark’ıyla Alsancak Garı’yla Atatürk Müze Evi’yle ve kendisine ayrı bir başlık açtığımız Kordon’uyla Konak, günlerce gezebileceğiniz onlarca farklı yeri barındırıyor bünyesinde. 

Ayrıca meşhur İzmir Saat Kulesi de Konak’ta yer alıyor. İkinci Abdulhamit’in padişahlığının 25’nci yıldönümü için Sadrazam Küçük Said Paşa tarafından bu saat kulesi, İzmir’e yapılıyor. 

Efes Antik Kenti

İzmir merkezden biraz uzakta bulunan Efes Antik Kenti, sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin muhakkak görülmesi gereken tarihi yerleri arasında sayılmalı. Tarihi milattan önce 8600’lü yıllara giden bir yerleşim yeri olan Efes Antik Kenti, İzmir’in Selçuk ilçesinde yer alıyor. Şehir, milattan önce 2’nci ve 1’nci yüzyılda 200.000’i aşan nüfusuyla altın dönemlerini yaşamıştır. 

Şehrin simge yapısı ise dünyanın yedi harikasından biri sayılan Artemis Tapınağının burada yer alması. Ancak ne yazık ki günümüzde bu tapınaktan geriye çok fazla bir şey kalmamış. 

Ancak İzmir’de bulunuyorsanız ve gezme fırsatınız da varsa muhakkak Artemis Tapınağını görmelisiniz. 

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar