Kına Malzemeleri

  • Aydın Gazete
  • 10 Mart 2020
  • Yorumlar Kapalı

Genç kızların evlilikten önce pek çok kez katıldıkları ancak nasıl olduğuna dair çok fikri olmadıkları kına gecesi kendi içinde çok detaylı bir ön hazırlık gerektiren organizasyonlar olarak karşımıza çıkmaktadır.

Böylesine detaylı bir hazırlığın yapılması çoğu zaman göz korkutucu olsa da özellikle internet alışverişinin kolaylaşması ile kolaylıkla halledilebilmektedir.

Kına gecesi organizasyonunda en önemli an kınanın yakılması ile ilgili seramonidir. Genellikle ağlatan bir kına şarkısına eşlik eden kına yakma seramonisinda kına yakılması aile büyüklerinden biri tarafından gerçekleştirilir.

Burada önemli olan geleneklerin devamlılığının sağlanmasının yanında organizasyonda eksiklerin olmamasıdır. Günümüzde kına gecesi seramonileri eskilerin yaptıklarından çok daha detaylı ve görkemli şekilde gerçekleştirilmeye başlanmıştır.

Bu bağlamda kına gecesi malzemeleri olarak kullanılacak malzemelerin eksiksiz olarak temin edilmesi de önem kazanmıştır. Kına süsleri, kına kıyafetleri ve diğer tüm malzemelerin bir seferde satın alınabilmesi ve bu sürecin kısa olması da gelin adayları için kolaylık olmaktadır.

Kına süsleri ve diğer kına gecesi malzemelerinin birlikte satıldığı online alışveriş sitelerinin yanında gecenin tüm detaylarını düşünen organizasyon firmaları da genç kızların işini kolaylaştıran bir unsur olarak karşımıza çıkmakta. Önceleri gelin adayı kızların kendi evlerinde düzenlenen kına geceleri artık farklı eğlence mekanlarında da düzenlenmekte. Mekan ve kınada kullanılacak olan malzemelerin bu denli çok seçeneğe sahip olması gelin adaylarını zorlayıcı bir etken olarak görülebilir. Kapalı mekanların yanı sıra kır düğünü mekanları, havuz başı mekanları ve lüks otellerin balo salonları da kına gecesi organizasyonları için kullanılabilir.

Pek çok lüks otel bu anlamda organizasyon hizmeti de sunmaktadır. Böylelikle geceye davet edilen misafirlerin karşılanmasından, kına süslerine kadar, mekanda olması gereken detaylardan, kına paketlerine kadar pek çok hizmeti tek elden almak mümkün olmaktadır.

Kına Gecesi Seramonisi İçin Kına Gecesi Malzemeleri Listesi

Kına gecesi organizasyonu için hazırlıklar gelin adayı tarafından yapılıyorsa en iyi seçenek tüm malzemelerin bir arada satıldığı alışveriş siteleri. Kına tacı, kına duvağı gibi aksesuarlar ve diğer tüm kına gecesi malzemeleri gecenin daha iyi geçmesi için diğer süslerle birlikte satın alınabilmelidir.

İşte Kına Gecesi Malzemeleri için kullanabileceğiniz bir kontrol listesi

Kına Kesesi

Kına Kutusu

Kına Duvağı

Kına Tası

Kına Mumu

Kına Tepsisi

Kına Eldiveni

Kına El Gülü

Kına Sepeti

Kına El Mumu

Kına Hediyelikleri

Bu malzemelere ek olarak sunumu planlanan çerez gibi ikramların sunulması için çerez kesesi da bu malzeme listesine eklenebilir.

https://www.simisso.com/kina-malzemeleri

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar