Merchandising Hizmeti Nedir?

  • Aydın Gazete
  • 5 Mart 2020
  • Yorumlar Kapalı

Merchandising Hizmeti Nedir?

Merch kelimesi, İngiliz dilinde yer alan merchandising kelimesinden gelmektedir ve bu kelimenin kısaltılmışı olarak kullanılmaktadır. Kelimenin Türkçe karşılığı ise satıcı anlamına gelmektedir ve satış, pazarlama gibi alanlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda bir meslek olarak karşımıza çıkan bu kelime, çeşitli meslek gruplarında etkin olmaktadır. Günümüzde bu mesleğin en yaygın olarak; ilaç sektöründe ve gıda sektöründe yapıldığı görülmektedir. Firmaların en önemli çalışanlarından bir tanesi olan merchandiser, firmaların satışa sunduğu ürünleri son kullanıcıya ulaştırmada etkin olmaktadır ve satışları arttırmak gibi ciddi bir görevleri vardır.

Günümüzde çoğu firma, satışlarını arttırmak amacıyla kendi merchandiser görevlilerini yetiştirmekte ve belirledikleri lokasyonlarda göreve koşmaktadır fakat çoğu firma da bu hizmeti reklam ve tanıtım ajansları sayesinde almaktadır. Dolayısı ile reklam ve tanıtım ajansları, çeşitli firmalar için bu hizmeti de sunmaktadır. 

Merchandiser’lerin Marka ve Ürüne Katkısı

Ürün satışlarının maksimum seviyeye çıkartılması için pek çok çalışmaların yapılması söz konusudur. Fakat bu çalışmalar içerisinde düşük bütçeli olarak gerçekleştirilebilecek en etkili yöntemlerden bir tanesi Merch faaliyetleridir. Merchandiser çalışanlar sayesinde markalar, ürünlerinin satışlarını arttırabilmekte ve aynı zamanda bilinirlilik kazanabilmektedir. Çünkü Menrchandiser’ler söz konusu ürünlerin nasıl görüneceğinden, raflarda nasıl duracağına kadar her bir ayrıntı ile ilgilenmekte, ürünleri en kısa sürede alıcılarla buluşturmayı hedeflemektedir. Dolayısı ile bir marka için bu faaliyet oldukça önemlidir. 

Pro Tanıtım Ajansı ve Merchandiser Hizmeti

Pro Tanıtım, çeşitli reklam ve tanıtım faaliyetlerinin yanı sıra müşterilerine Merchandiser hizmeti de sunmaktadır. Doğrudan pazarlama kapsamında, sunuma dair olan her türlü planlamanın yapıldığı çalışmalarda etkili olan, ürünlerin her zaman doğru yerde bulunmasına aracı olan, iş süresince yapılan çalışmaların analizini ve raporunu tutan Pro Tanıtım, kendisinden hizmet alan firmalara her zaman çözüm ortağı olmaktadır. 

Ürünlerin piyasadaki bilinirliliklerinin artmasını sağlayan, ürünlerin satışlarında gözle görülür bir artış için planlı çalışmalar yürüten, müşteri ve ürün arasında yaşanabilecek olan her türlü soruna çözümler sunan Merchandising faaliyetleri, Pro Tanıtım tarafından ekonomik koşullar adlında ve kaliteyle sunulmaktadır. Eğer siz de markanızın popüleritesini arttırmak ve mağaza içlerinde müşterilerinize daha etkili bir hizmet vermek istiyorsanız Pro Tanıtım’ın Merch hizmetinden yararlanabilirsiniz. Tüm hizmetler hakkında detaylı bilgi almak için https://www.protanitim.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar