İzmir’de SEO Ajansı

  • Aydın Gazete
  • 8 Haziran 2020
  • Yorumlar Kapalı

İzmir’de SEO Ajansı

Kendilerine yeni müşteriler bulmak isteyen firmalar, içeriklerini büyük kitlelere tanıtmak isteyen kişiler, artık internette yapacağı basit hamleler ile hedeflerine kolayca ulaşabiliyor. İzmir SEO ajansı sayesinde pek çok firma, yeni müşteriler tarafından bulunurluğu artıyor.

İnternet sitelerinin insan sayısını aşmakta olduğu bu dönemde, basit yazılımsal teknikler kullanılarak tasarlanmış arama robotları, insanlar arama yaptığında, istediklerine en yakın sonuçları listeleyerek kullanıcıların devamlılığını hedefliyor. Fakat günümüzde arama motorları, üstün bir başarı sergileyebilecek kadar iyi gelişmiş değildir. Basit teknikler kullanarak internette en üst sıralarda çıkmak mümkün.

Özellikle dijital medyanın gündemde olduğu bugünlerde okullar, üniversiteler, devlet daireleri, restoranlar ve daha birçok farklı kategoriye sığdırabileceğimiz işletmeler, internet dünyasında yerini almaya başlıyor. Dijital medyanın, fiziki dünyadan bir farkı var. Fiziki dünyada ipler en yüksek bütçelilerdeyken dijital medyada ipler, interneti ve SEO çalışmalarını en iyi kullananların elinde.

İnterneti, pek çok uluslararası firma, dünyanın diğer ucundaki müşterilerine hizmet sunabilmek için kullandığı gibi yerel firmalar da kendi bölgelerindeki insanlara hizmet sunmak için kullanıyor. Örneğin İzmir’deki bir butiği ele alırsak, internet sitesi olmayan bir dükkana oranla internet sitesinden 15 kat daha fazla satış yapabiliyor.

Artık insanlar, eskisi gibi mağaza mağaza dolaşmak yerine evde, oturdukları yerden hoşlarına giden kıyafetleri seçiyorlar. Bu sadece giyim sektörü için geçerli değil. Neredeyse tüm sektörlerde aynı şey geçerli. Artık gerçek kazanç, internet üzerinden sağlanıyor.

İzmir SEO ajansı Nasıl Çalışır

İnternet bu kadar önemliyken ve neredeyse tüm firmalar kendi sitelerini oluşturup içeriklerini paylaşırken nasıl ön plana çıkabilirsiniz? Bunu anlamak için İzmir SEO ajansı çalışma prensibini öğrenmeniz gerekiyor. Fakat merak etmeyin. En basit ve anlaşılır şekilde şimdi bu konudaki tüm detayları öğreneceksiniz.

İnternette kullanıcılar arama yaptıklarında arama motoru, arama yapılan terime göre en uygun içerikleri listelemeye başlar. Google’ı ele alacak olursak, Google, siz arama yaptığınızda her sayfada 10 farklı içeriği size sunar. Bu ilk 10 içeriğin arasında yer almanız, çok büyük bir müşteri portföyüne sahip olmanız anlamına gelir.

SEO ajansları da tam olarak bu noktada devreye giriyor. Sizin içeriğinizin rakip içerikleri geçerek birinci sıraya yerleşmesi için arama robotunun istediği optimizasyonları yaparak sizin içeriğinizin yapılan popüler aramalar için ön planda tutulmasına yardımcı olur. İnternetteki rakiplerinizin büyük bir kısmı sizin kadar şanslı değil. Genellikle ilk 3 sırada yer almayan içeriklerin sahipleri, herhangi bir SEO çalışması yapmıyor. İşte tam da bu yüzden ilk 3 sırada yer alamıyor.

SEO ajansı, sizin için içeriğinizi, arama robotlarının standardına uygun bir şekilde düzene koyar. SEO yönetiminde ilk hedef, anahtar kelimelerdir. Anahtar kelimeler, internette arama yapan kullanıcıların arama yaparken kullandığı kelimelerdir. Doğru seçilmiş anahtar kelimeleri ile oluşturulan bir içerik, rakiplerini çok kolay bir şekilde alt edebilir.

SEO yönetimindeki diğer adımlar ise, okunabilirlik, doğru yüzdelikte anahtar kelime ve eş anlam kullanımı, içeriğinizin daha hızlı olması, kullanıcıların arama yaparken kullanacağı alternatif aramalardır. SEO tekniklerini tam olarak uyguladığınızda(bir SEO uzmanından destek aldığınızda bu mümkün) aramalarda hemen her zaman ilk 3 sırada yer alırsınız.

Kimler SEO Hizmeti Almalı?

SEO hizmeti almak için çok büyük bir firma ya da satış amacı güden bir işyeri olmanız gerekmez. Herkes SEO hizmeti alarak içeriklerini daha yüksek kitlelere ulaştırabilir. Fakat özellikle;

  • İçeriklerini daha fazla kitleye tanıtmak isteyenler
  • İnternette satış yapacağı için ürünlerinin aramalarda ilk sıralarda çıkmasını isteyenler
  • Servis, teknik servis gibi insanlara tamirat-tadilat hizmeti sunan ve aramalarda en üst sırada çıkarak o bölgede daha fazla iş almayı isteyen iş yerleri
  • Tatil hizmeti sunan, oteller, pansiyonlar, yurtdışı ya da ülkenin diğer yerindeki insanlara bu yolla ulaşabilirler
  • Firmalarının adını tanıtarak güvenilirlik oluşturmak isteyen büyük firmalar
  • Firmalarını araştıran insanlara güven ve motivasyon sunmak için internette tanıtım yazısı yazdıran, PR çalışması yaptıran firmalar
  • Daha fazla kitleye ulaşmak, tanınırlığını, satışlarını arttırmak isteyen herkes

İzmir’deki Bir Firma Neden SEO Kullanmalı?

İzmir’deki küçük bir dükkan ya da büyük bir firma, kesinlikle SEO hizmeti almalı. Her iki firma için de neden SEO hizmeti almaları gerektiğini farklı farklı açıklamak daha doğru olur. İzmir SEO ajansı işleyişi gereği, gerek yerel gerek uluslararası alanda müşteri portföyüne ulaşmak isteyen firmalar kesinlikle SEO yönetimi için uzmanlardan destek almalıdır.

İzmir’de küçük bir perdeci dükkanınız olduğunu varsayalım. İzmir’de yaşayanların büyük çoğunluğu, İzmir’i detaylı olarak bilmiyor elbette. İnsanlar artık sokak sokak dolaşarak perdeci aramıyor. Çoğu zaman “İzmir perdeci” şeklinde arama yapılarak perdeci numara ve adresi alıyorlar. Durum böyleyken “İzmir perdeci” yazılıp aratıldığında sizin siteniz en üstte çıkarsa, potansiyel müşteriler de doğrusal olarak sizi tercih eder.

Bu şekilde, fiziki olarak ulaşmanızın imkansız olduğu kadar büyük müşteri kitlelerine ulaşabilirsiniz. Hatta sitenizde ürünleriniz hakkında bilgiler ve örnekler eklemeniz halinde, potansiyel müşterileriniz şehir dışından bile alışveriş yapabilir sizden. Gelirinizi 7-8 kat arttırabilecek bir tekniktir SEO yönetimi.

Aynı şekilde İzmir’deki büyük bir firma da SEO yönetimi kullanmalıdır. Bunun en büyük nedeni ise güvenilirlik sağlamaya ihtiyaç duymasıdır. İnsanlar, bir firmayla anlaşmadan önce ya da bir ürün satın almadan önce internette o firmanın adını aratarak o firma hakkında araştırma yaparlar. Yapılan anketler gösteriyor ki internette bulamadıkları firmalara karşı insanlar güven sorunu yaşıyor.

Bu nedenle müşterilerinizin güvenini sağlamak ve devamlılığı getirmek için resmi bir web site açmalı, bu siteyi her zaman birinci sırada tutmalısınız. Bununla birlikte farklı sitelerde kendiniz için tanıtım yazısı paylaştırarak da popülerliğinizi ve güvenilirliğinizi arttırabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için seorganik.com ziyaret edebilirsiniz.

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar