İzmir İmplant

  • Aydın Gazete
  • 15 Haziran 2020
  • Yorumlar Kapalı

İzmir İmplant

İzmir’de çoğu bölgede implant uygulaması yapan birçok klinik bulunmaktadır. Uygulama teknikleri ile fiyat konusu farklılık göstermektedir.

İmplant Nedir?

Çürüme, diş eti hastalığı ve dökülme gibi çeşitli nedenlerle diş kaybı yaşanabilir. Burada dişin olmadığı boş kalan yerin sağlık açısından birçok sakıncası bulunmaktadır. Boşluk oluşan yerlerde bakteri oluşumu artabilir ve yemek kalıntıları oraya dolacağı için bakteri kaçınılmaz olur. Eğer boş kalan dişin yeri doldurulmazsa yan taraftaki dişlerde de duruş bozuklukları meydana gelebilir.

Diş implantları çene kemiğinde yitirilen dişin kök kısmına yerleştirilen vidaya benzer yapay diş köküdür. Kullanılan materyal genel olarak titanyumdur, bazıları ise zirkonyumdan yapılmaktadır. İmplant zamanla çene kemiğiyle bütünleşir ve arada bir doku oluşturarak normal bir diş kökü gibi tutuculuk oluşturur. Bu kaynama oluştuktan sonra üzerine protez yapılmaktadır.

İmplant Uygulama Süreci

İmplant uygulanacak olan hastaların kemik yapısının uygunluğu, uygun değilse bile kemik yoksa şayet yapay kemik oluşturularak bu uygulama herkese rahatlıkla uygulanabilir. Önemli hususlardan biri de çene kemiğine vida yerleştirileceği için çene yapısının sağlam olması önemlidir. Tedavi bittikten sonrada diş etlerinin sağlam olması gerekir. Tedavi iki aşaması bir süreçtir. İlk aşamada implant çene kemiğine uygulanır. Anesteziyle birlikte yapıldığı için ağrısız bir şekilde uygulama gerçekleştirilir. Bu aşamalardan sonra iki ay kadar bir süre çene kemiğiyle yapılan implantın kaynaşması için beklenir. Bu süre bittikten sonra implant üstü protez hazırlanıp takılır. Protezin takılma süreci de türüne göre bir hafta kadar sürmektedir.

Eğer Sizde İzmir’de implant tedavisi olmak isterseniz https://smyrnadent.com/implant-tedavisi/  adresini inceleyebilirsiniz.

İzmir Ortodonti

Yamuk ve çarpık dişleri düzeltmek için çeşitli ekipmanlar yardımıyla bu konuda birçok uzmanlaşmış hekimlerce yapılmaktadır. Ortodonti tedavisiyle çene yapısında oluşan bozukluklar giderilir.

Ortodonti tedavi şekilleri:

Sabit Ortodonti Tedavisi

Hastaların çıkaramayacağı sabit apareylerin kullanıldığı ortodonti tedavi yöntemidir.

Hareketli Ortodonti Tedavisi

Hastanın takıp çıkarabileceği apareylerin kullanıldığı ortodonti tedavisidir.

İzmir ortodonti olarak birçok kapsamlı diş hastanelerinden faydalanabilirsiniz. İzmir ortodonti bölümü olarak faaliyet gösteren birçok hastane bulunmaktadır. İmplant, dolgu, diş çekimi ve buna benzer birçok bölümden faydalanmak için uzman ekip kadrosuna ve son teknoloji ekipmanlara sahip diş kliniği olan Smyrna Dent’ten https://smyrnadent.com/ortodonti/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar