İzmir Avukat

  • Aydın Gazete
  • 16 Ekim 2021
  • Yorumlar Kapalı

İzmir Avukat

Yasal olarak avukatlığın branşları yoktur denilse de elbette her alanda olduğu bu gibi alanda da davalara özel uzmanlar olmak zorundadır. Bu uzmanlıklar, deneyim ile doğrudan ilgili olduğu için süreci hızlıca anlayıp analiz edebilecek avukatlar sizi oldukça rahatlatacaktır.  Kişilerin doğrudan hak ve özgürlüklerini kısıtlama ile sonuçlanabilecek, ceza davaları ile adlandırılan davalara bakan, bu alanda uzmanlaşan avukatlara ceza avukatları denir. Sonucu en az 10 yıllık hapis cezaları ile sonuçlanabilen ceza davalarında ceza avukatlarının yükü oldukça büyüktür. Yanlış ya da eksik bir adım suçsuz birinin bireysel tüm hak ve özgürlüklerinin elinden alınmasına sebep olabilir. Ya da tam tersi şekilde suçlu birinin cezasını çekmeden, potansiyel bir tehlike olarak toplum içerisine karışabilir. Bu da hem toplum hem de bireylerde hukuka güvensizliğe ve huzursuzluğa sebep olur. 

İzmir Ceza Avukatı

İzmir avukatları arasında birçok ceza, ağır ceza ve aliye ceza avukatı vardır. Tüm ceza avukatlarının görevi şüpheli ya da davacı/davalıyı savunma ve ceza almasını engellemek ya da alacağı cezayı en aza indirmektir. İzmir ceza avukatı da diğer tüm ceza avukatları gibi kimin zaman bir grup, kimi zaman bir partner kimi zaman da bireysel çalışmaktadır. Seçeceğiniz avukatın başarılarının, referanslarının ve profesyonelliğinin yanında bir de çalışma prensip ve disiplinine bakma da oldukça önemlidir. Daha önce aynı avukatla çalışmış bir yakınınız varsa kendisinden direkt bilgi alabilirsiniz. İletişimi kolay mıdır, ilgili midir, detaylı bir bilgi aktarımı sağlar mı?

Peki, iletişimi ve doğru bilgi aktarımı neden bu kadar önemli? Öncelikle oldukça gergin geçecek bu süreçte bir profesyonelin sizi teknik konularda aydınlatması rahatlatıcı olacaktır. Bu sebeple iletişiminin kuvvetli ve yapıcı olması oldukça kıymetlidir. Bunun yanı sıra fazla teknik terim, hukuki terminoloji, yasalara ait numaralar, açıklamalar kullanılan hukuk alanında aynı zamanda size tüm bunları en basit haliyle açıklayabilecek birine de ihtiyacınız var; o kişi de avukatınız olacak.  Bu yıpratıcı süreci avukatınızın bu doğrultuda sağlayacağı doğru bilgi akışı ve yapıcı iletişimi ile bir nebze de olsa kolay hale getirmiş olacaksınız.

Tüm bunlara ek olarak; davanın seyrini, verilebilecek muhtemel kararları, davanın sürecinin, karşı tarafın muhtemel savunmasını önceden analiz edebilme yeteneğine sahip İzmir avukat sizlerden bazı hazırlıklar, belge, varsa kanıt ve şahit isteyecektir. Doğru zamanda ve amaca hizmet eder bir biçimde bunları avukatınızla paylaşmanız davanızın seyrinin ve sonucunun istediğiniz gibi şekillenmesini sağlayacaktır.

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar