Arduino Nedir?

  • Aydın Gazete
  • 16 Ekim 2021
  • Yorumlar Kapalı

Arduino Nedir?

Yazılım ve donanım sistemlerinin birlikte yürütülüp entegre haline getirildiği çeşitli parçalar mevcuttur. Bu parçalar sayesinde birçok farklı proje hayata geçirilmiş ve insan hayatı da kolaylaştırılmıştır. Arduino yine bu parçalardan biri olup bilişim sektöründe çok fazla kullanılmaktadır.

Arduino, çeşitli versiyonlara sahip olan mikrodenetleyici ve programlama için gerekli tüm ekipmanları üzerinde barındıran geliştirme kartlarının genel ismidir. Üzerinde standart giriş ve çıkış pinlerinin olduğu Arduinolarda dijital veya analog çıkışlı sensörler üzerinden gelen veriler karta aktarılır. Bu sayede çeşitli birçok işlemler gerçekleştirilebilir. Çıkış pinleri üzerinden motor kontrol kartlarına, led sürücülere ve diğer çıkış birimlerine doğru sinyaller de sağlanır.

Çok efektif bir yapı sunan ve özellikle de robotik kodlama alanında daha fazla kullanılmakta olan Arduino yapıların insan hayatına çok fazla katkıları da bulunmaktadır. Bu alanda çalışmak isteyenlerin de Arduino setleri hakkında detaylı bilgiye ulaşması gerekmektedir. 

Arduino Setleri

Arduinolar için gerekli olan Arduino setleri, başta okullar olmak üzere robotik kodlama verilen tüm eğitim kurumlarında Arduino dersi alan kişiler için örneklerin yapılmasını sağlayan malzemeleri içermektedir. Temel set, başlangıç setleri, gelişmiş setler gibi çeşitli isimlerle de anılan bu setler, malzeme listelerine bakılarak temin edilmelidir.

Arduino setlere örnek olarak şunlar sıralanabilir:

  • dnyArdunio eğitim seti,
  • BaloonKit-Robotik kodlama seti,
  • Arduino IOT Seti,
  • 4WD Mobil Araç Platformu,
  • Arduino Uno Süper Başlangıç Seti,
  • Arduino 2WD Bluetooth Araç Platformu

En temel anlamda bu tip Arduino setlerinden söz etmek mümkündür. Çeşitli fonksiyonlara ve amaçlara yönelik olarak kullanılabilecek olan bu setler sayesinde ortaya çok daha iyi projeler çıkabilmekte ve bu alandaki eğitimler verimli biçimde sağlanmaktadır.

Arduino Set Fiyatları

Arduino set fiyatları setlerin durumlarına ve içerdiği malzeme listesine göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca Arduino setlerinin satıldığı firmalara göre de fiyatlarında değişiklik mevcuttur. Arduino setler almadan önce Arduino set fiyatları için araştırma yapmak ve en kaliteli malzemeleri temin etmek son derece önemlidir. Hem uygun fiyat hem de kaliteli malzeme alabileceğiniz çeşitli firmalardan biri de Rakun Robotik firmasıdır.

Uzun yıllardır sektörde en iyi hizmetleri en uygun fiyatlara sunan ve bu alanda müşteri memnuniyetine fazlasıyla önem veren Rakun Robotik ile sizler de tanışarak ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Kaliteli ürün, uygun fiyat anlayışı ile müşteri memnuniyetini maksimum seviyede sağlayan Rakun Robotik tarafından en iyi hizmetleri sizler de alabilir ve bu alandaki ihtiyaçlarınız fazlasıyla karşılayabilirsiniz.

Detaylı bilgi almak için https://www.rakunrobotik.com/arduino/arduino-setleri-c-10 sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar