Veteriner Malzemesi Hap Yutturma Enjektörü Nedir?

  • Aydın Gazete
  • 13 Ocak 2020
  • Yorumlar Kapalı

Veteriner Malzemesi Hap Yutturma Enjektörü Nedir?

Kedi ve köpeklere hap içirmenin ne kadar zor olduğunu tüm hayvan sahipleri bilir. Özellikle kokusu olan ya da tadı acı olan hapların içirilmesi hayvan sahipleri için çok daha zorlu bir sürece dönüşebiliyor. Hayvanların hapları çiğnemeden yutması gerektiğinde durum daha da kompleks bir hal alıyor ve bu noktada veteriner hekimlerin bile kimi zaman zorlandığını belirtebiliriz.

Ancak böyle bir sorun yaşandığında kullanılabilecek veteriner malzemeleride bulunuyor. Bu malzemelerden biri de hap yutturma enjektörüdür. Veteriner hekimlerin kullanımı için özel olarak tasarlanan bu malzemenin son derece önemli olduğunu belirtebiliriz. Hapların kırılmaması ve ezilmemesi gerektiğinde, bütün olarak tabletin yutturulması işleminin zorlu bir süreç olmaktan çıkarıp kolay bir işleme dönüştürüyor.

Hap Yutturma Enjektörü Ne İşe Yarar?

Sıklıkla kullanılan veteriner malzemeleri arasında yer alan bu ürün hayvanlara tablet formunda hazırlanmış olan ilaçların yutturulmasını sağlıyor. Bu esnada hayvanlara herhangi bir zarar vermiyor ve aynı zamanda hayvanların hapı ağızlarında tutmadan saniyeler içerisinde yutabilmelerine de olanak tanıyor. Özel dizaynı sayesinde veteriner hekimler tarafından da pratik bir şekilde kullanılabiliyor.

Farklı ebatlarda üretilmiş olan tablet hapların yutturulması için kullanıma uygun olan bu veteriner malzemeleri şeffaf bir yapıya sahip oluyor. Genellikle sert plastik malzeme kullanılarak üretiliyor ve bu sayede ideal hafiflikte olduğundan zorlanmadan kullanılabiliyor. Elbette ürün çeşitlerinin özellikleri hangi marka tarafından üretildiğine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bazı markalar ürünleri renklendirebiliyor ve yarı şeffaf olarak da imalatını gerçekleştirebiliyor.

Hap Yutturma Enjektörünün Özellikleri Neler?

Öncelikle bu veteriner malzemeleri benzer özellikler sergiliyor olsa da hangi marka tarafından üretimin yapıldığına bağlı olarak teknik özelliklerinin değişebileceğini belirtmeliyiz. Hap yutturma enjektörlerinin sahip oldukları ortak özelliklere şu örnekleri verebiliriz:

  • Kedi ve köpeklerin yanı sıra koyunlara hap yutturmak amacıyla da rahatlıkla kullanılabilir.
  • Tablet tutucu olan bölüm yumuşak malzeme kullanılarak üretiliyor. Bu sayede tabletin enjektör ucuna tutturulması pratik bir şekilde sağlanabiliyor.
  • Piston bölümü parmak uyumlu olarak dizayn ediliyor. Her iki elle de rahatlıkla kullanılabiliyor.
  • Hazne bölümü şeffaf ya da yarı şeffaf olarak üretildiğinden iç aksamı veteriner hekim tarafından net bir şekilde görülebiliyor.
  • Sadece ılık su ile yıkanması temizlenmesi için yeterli oluyor. ürünlerin deterjan ya da benzeri temizlik malzemeleri ile asla yıkanmaması, bu malzemeler ile temas etmemesi gerekiyor.
  • İçerisine bir miktar su çekilmesi kullanıma hazır hale gelmesini sağlıyor. Hayvanlar su ile birlikte hapı da kolaylıkla yutabiliyor.

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar