Cam Cephe Kaplama Nedir?

  • Aydın Gazete
  • 10 Ocak 2020
  • Yorumlar Kapalı

Cam Cephe Kaplama Nedir?

Silikon cephe, dış yüzeydeki ince bağlantı hatları ile ayrılmış sürekli bir cam cephe elde etme yöntemidir. Cam paneller arasındaki sızdırmazlık veyaözel silikon cepheler ile sağlandığından paneller arasında tam yalıtım sağlanır. Bir laminat veya kompozit panel kullanmak, mimari projelerinize zenginlik ve zarafet katar.

 

 Silikon cephenin ve kullanılan camın kombinasyonu, binanın amacına, cepheye, bulunduğu yerdeki hava şartlarına ve iklim koşullarına uygun performans özelliklerini gösteren camın cinsine ve renklerine göre cam cephe kaplama modeli belirlenir.

 

 Şeffaf perde duvar, mimari bir tasarım ve estetik görünümdür. Şeffaf cephelerin kullanım amacı, gün ışığının en etkin kullanımı ve iç mekanın açık ve net şekilde gösterilmesidir. Şeffaf cephe sistemi, çift bilyalı pencereye veya at yapısının dört tarafına paslanmaz bilyalı eklemler kullanılarak monte edilmiş çelik bir yapı taşıyan çok katmanlı tek veya termal pencere kaldırıcıya mekanik olarak bağlanır.

 

 Cam Cephe Kaplaması Nerede Kullanılır?

 

 Cam cephe kaplaması çoğunlukla iş merkezlerinde ve alışveriş alanlarında kullanılır. Bunun temel nedeni, cam cephenin verdiği sadelik ve prestij duygusudur. Camın asaletini cepheye taşıyan cam cepheler, hastanelerde ve ofis binalarında, iş merkezlerinde ve alışveriş alanlarında tercih edilir. Üniversiteler ve araştırma merkezleri, kaplamalı cam cepheler kullanan yapılar arasındadır.

 

 Cam Cephe Kaplamanın Faydaları Nelerdir?

 

 Bina duvarlarındaki nemi giderir, çünkü cephe kaplama sistemlerinin maliyetinin % 1’ini cam cephe kaplama getirir; Böylece örtü yokmuş gibi su buharının geçişine izin verir ve küf mantarı oluşumu önlenir.

 

 Bu, inşaat sırasında yalıtım malzemesinin (taş yünü vb.) Kuru kalmasına yardımcı olur.

 Hava bariyeri vardır. Rüzgar havası akımlarına bile dayanır. Bu, en büyük ısı kaybından biri olan ısıtılmış veya soğutulmuş havanın, çatlaklardan ve yarıklardan kaçmasını önler. Ortalama% 30 enerji tasarrufu.

 Bu, yalıtım malzemesinin işlevsel ömrünün, binanın cephesi maliyetinin yalnızca% 1’i ile binanın ömrü ile aynı hizada olmasına yardımcı olur.

 

 Bu cam cephe kaplama, ortalama 1-2 cm taş yünü kullanmaya eşdeğer yalıtım tasarrufu sağlayabilir.

 Binada taşınım sonucu kaybedilen ısıtılmış veya soğutulmuş havayı korur.

 

 Derzlerde veya havalandırma boşluklarında açıklıklardan geçen kar, yağmur suyu ve neme karşı mükemmel sızdırmazlık sağlar. 2 m su kolon basıncına eşdeğer su direncine sahiptir.

 

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar