İmplant ve Estetik Dişler

  • Aydın Gazete
  • 25 Şubat 2019
  • Yorumlar Kapalı

İmplant ve Estetik Dişler

Ağzınızda bir veya daha fazla diş eksik misin? Diş implantları, diş eksikliklerinin giderilmesi için mükemmel bir yoldur ve çıkarılabilir kısmi veya bütün protez dişler için de sabit bir çözüm sağlar. Ayrıca, kısmi ve protezlerde mükemmel destek ve istikrar sağlarlar. Diş implantları, dişlerini kaybetmiş hastaları gerçek dişler gibi görünen ve hissettiren dişlerin temelini sağlar. Gülümsediğinizde ve her türlü gıdayı tüketebildiğinizde kendinize güvenmenizi sağlayabilir. Ayrıca yüzün yapısını korumaya ve çene kemiğinin bozulmasını önlemeye yardımcı olurlar.

Ada Dent Çukurambar Diş Hekimi Emre Güneş, implant tedavisinin avantajlarını ise şu sözlerle anlattı:

“İmplantlar, dişlerin olmadığı boşluklardaki çene kemiğine yerleştirilen küçük titanyum vidalardır. Titanyum çene kemiğiyle bağlanır, suni dişler için sağlam bir altyapı oluşturur. Diş implantları yerleştirildiği bölgedeki kemik dokusuna, çiğneme fonksiyonuna katkıda bulunduğu için o bölgedeki kemik kaybı önlenir. Normalde bir dişiniz çekildiğinde çekilen bölgedeki kemik dokularında erime olur. Şayet diş çekildikten hemen sonra o bölgeye implant uygulanırsa bu kemik kaybı yaşanmaz. Böylece o bölgede kemik kaybı olmadığı için dişeti çekilmesi de görülmez ve estetik olarak çok daha mükemmel sonuçlar elde edilebilir.

İmplant yapımı genellikle iki aşamadan oluşur. İlk aşama cerrahi aşamadır. İmplantlar cerrahi ile yerleştirildikten sonra ortalama 2 ila 4 ay beklenir. Bu bekleme süresi “osteointegrasyon” denilen implantın çene kemiğiyle biyolojik olarak kaynaşması için gerekli olan süredir.

Bu süre geçtikten sonra ikinci aşama olan üst yapım aşaması ise ortalama bir haftada tamamlanır. Kök olan implantın üzerine yapılacak dişler, henüz implant ağzınıza yerleştirilmeden önce nasıl olması gerektiği planlanmıştır.

Diş implantların bakımı ve temizliğine uzun ömürlü ve başarılı bir restorasyon için çok dikkat edilmelidir. İmplantların bakımı kendi dişlerinizin bakımından çok farklı değildir. Ancak bazı implantlar konumları itibariyle ulaşılması zor ve temizlenmesi daha güç alanlar da olabilmektedir. Bunların değişik yöntemlerle temizlenmesi ve diş ipleri kullanılması gerekmektedir. Unutmamanız gereken şey, bu tip bir tedavinin başarılı olması için gerekli en önemli etken düzenli ağız bakımıdır. Belirli aralıklarla diş implantlarınızın hekiminiz tarafından kontrol edilmesi sizin için çok faydalı olacaktır.”

Bu yazıda Çukurambar Diş Kliniği Ada Dent sitesinden yararlanılmıştır.

Kaynak: http://www.adadent.com.tr/implant

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar