3 mins read

Hukuk Bürosu

Hukuk Bürosu

C:\Users\Asus\Desktop\hukuk-burosu.jpg

Hukuk bürosu en genel anlamıyla, yasal açıdan hakkını arayan herkese hukuki olarak yardım eden iş yerleri olmaktadır. Hukuki hizmet veren hukuk büroları tüzel ya da gerçek kişilerin yasal olarak haklarını koruyan ve haklarını elde etmesini sağlayan bürolar olmaktadır.

Hukuk bürolarının çalışanları ise avukatlardan oluşmaktadır. Avukatların oluşturduğu hukuk büroları, müvekkillerinin haklarını korumakta ve onların kanunlar çerçevesinde haklarını savunmaktadırlar. Hukuk büroları aynı zamanda her türlü davaya bakmalarının yanı sıra hukuki olarak danışmanlıkta yapan yerler olmaktadır.

Hukuk Büroları Ne İş Yapar?

Hukuk bürosu hukuki olarak müvekkillerinin haklarını savunan ve haklarını elde etmelerini sağlayan iş yerleridir. Hukuk büroları genel olarak dava açmak, davalarda şahısları temsil etmek ya da şikayette bulunmak gibi pek çok açıdan hukuki hizmet vermektedirler. Hukuk büroları sadece tek bir avukatla da açılabilmesinin yanı sıra, genel olarak birkaç avukatın beraber çalıştıkları yerler olmaktadır.

Bütün hukuk bürolarından olduğu gibi İzmir hukuk bürosu olarak da, bu iş yerlerinde her zaman avukatlar görev yapmaktadırlar. Bu nedenle hukuk büroları, avukatlık bürosu olarak da adlandırılmaktadır. Avukatların çalıştığı hukuk büroları tüzel ya da gerçek kişilerin kanun önünde her türlü hakkını savunan yerler olmaktadır.

Hukuk Büroları Neleri Temsil Etmektedir?

C:\Users\Asus\Desktop\hukuk-burosu-izmir.jpg

Hukuk büroları, her zaman müvekkillerinin haklarını koruyan sözleşmeler düzenlenmekte ve müvekkilerine açılan davalarda görev almaktadırlar. Herhangi bir şekilde yargıya intikal eden her türlü olayda, hukuk büroları müvekkillerini yasal olarak temsil eden yerler olmaktadır. 

Hukuk bürosu bünyesinde çalışan avukatlarla, müvekkillerinin haklarını savunan ve kanun önünde temsil ettikleri kişilerin suçlu olmadığını ispatlayan yerlerdir. Aynı zamanda hukuk büroları yasal olarak kişilere danışmanlık eden ve onlara yol gösteren yerler arasında bulunmaktadır. Bunlar bağlı olarak hukuk bürolarının temsil ettiği bazı davalar ise şu şekilde sıralanmaktadır;

  • Boşanma davaları
  • İcra davaları
  • Ceza davaları
  • Ticari davalar
  • Miras davaları
  • Tazminat davaları
  • İflas davaları

Hukuk Bürosu Nasıl Açılır?

Hukuk bürosu açabilmek için öncelikle bu iş yerini açacak olan kişinin resmi olarak avukat olması gerekmektedir. Hukuk bürosunu tek bir avukat açabildiği gibi birkaç avukatta birlikte açabilmektedir. Hukuk bürolarında çalışan kişilerin ise resmi olarak avukat olması şarttır. Bu bağlamda hukuk bürosu açabilmek için aranan ilk şart avukatlık ruhsatının olmasıdır.

Avukatlık ruhsatı alabilmek için ise kesinlikle hukuk fakültesi mezunu olmak gerekmektedir. Aynı zamanda 1 yıllık avukatlık stajının da bitirilmiş olması aranan şartlardan birisi olmaktadır. Bütün bu şartları sağlayan avukatlar yaşadıkları ildeki baroya kayıt olduktan sonra hukuk bürosu açabilmek için başvuruda bulunabilmektedirler. Hukuk bürosu açtıktan sonra ise tek bir avukat ya da istenilen sayıda avukat bu bürolarda avukatlık hizmeti verebilmekte ve her türlü davaya katılabilmektedir.