Online Sahtekarlar Yakalandı
1 min read

Online Sahtekarlar Yakalandı

Aydın merkezli yürütülen ve 6 ili kapsayan operasyonda, vize başvurusu yapan vatandaşları sahte internet siteleriyle dolandırdığı ve yaklaşık 1.7 milyon TL’lik vurgun yaptıkları belirlenen 16 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerden 12’si ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Didim Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerince dolandırıcılık olaylarının tespiti ve faillerin yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında operasyon gerçekleştirildi.

Elde edilen bilgilere göre, yurt dışı vize başvurusu için resmi olarak yetkilendirilen internet sitelerinin benzerlerini kopyalayarak sahte siteler üzerinden vatandaşlardan “vize ücreti” adı altında para talep eden şüphelilerin, toplam 60 kişiyi dolandırdığı ve toplamda 1 milyon 700 bin TL haksız gelir elde ettiği tespit edildi.