Öğrenciler İçin İzmir Part Time İş İlanları

  • Aydın Gazete
  • 24 Mart 2021
  • Yorumlar Kapalı

Öğrenciler İçin İzmir Part Time İş İlanları 

Part time iş ilanları; ek gelire ihtiyacı olan, gelir düzeyi düşük olan veya boş vakitlerini para kazanarak değerlendirmek isteyen özellikle öğrenciler tarafından rağbet gören ilanlardır. Yarı zamanlı çalışma olarak da isimlendirilen part time iş ilanı İzmir bölgesinde, büyükşehir olması ve turizm bölgesi olması bakımından ilgi görmektedir. 

Part time iş ilanlarına, ailesinin ekonomisine katkıda bulunmak isteyen herkes başvurabilmektedir. Bu kadar ilgi gören part time çalışma nedir? Part time çalışma, normal çalışma süresinden daha az süreyle, düzenli olan ve gönüllü bir şekilde çalışma olarak uluslararası alanda tanımlanmaktadır. Birçok ülkede part time çalışma, neredeyse tam zamanlı çalışma kadar farklı iş sahalarında değer görmekte ve tercih edilmektedir. Özellikle Avrupa ülkeleri, part time çalışma konusunda lider konumundadır. Fakat ne yazık ki ülkemizde part time çalışma yaygın bir iş kolu değildir. 

Ülkemizde part time çalışma, 4857 sayılı İş Kanunu ile düzenlenmiştir. Bu kanuna göre part time çalışmayı, çalışan ile işverenin ortak bir paydada anlaşması sonucu tam zamanlı çalışma süresinden daha az ve düzenli çalışarak gelir elde etme olarak tanımlanabilir. Part time çalışmayı genelde lise ve üniversite öğrencileri tercih etmektedir. Çünkü her öğrenci, ihtiyacı olan maddi miktarı çevresinden elde edememekte, bu yüzden de hem eğitimine devam edip hem de part time çalışma yoluyla ihtiyacını gidermektedir.  Part time iş ilanı İzmir ilinin öğrencilerin yoğun olduğu bir şehir olması nedeniyle öğrencilerin ilgi duydukları alanlardaki sektörlerin yayınladığı ilanlardan oluşmaktadır. Bu ilanlara başvurmak için herhangi bir okul bitirmek, meslek sahibi olmak veya deneyimli bir eleman olmak şartları genelde aranmamaktadır. 

Part time çalışma alanındaki iş ilanlarını; evden çalışılabilen (freelance) ve fiziki olarak (aktif) çalışılabilen iş ilanları olarak ikiye ayrılabilir. Evden çalışılabilen (freelance) iş ilanları; grafikerlik, makale yazarlığı, yazılım, veri girişi yapma şeklinde sıralayabiliriz. Ayrıca bugünün şartlarında uzman olduğunuzu düşündüğünüz alanda part time olarak uzaktan eğitim de verebilirsiniz. 

Fiziki olarak çalışabileceğiniz part time iş ilanı alanını incelediğinizde garsonluk, komilik, tezgâhtarlık, kuryelik, anketörlük, stant elemanı gibi iş kollarında birçok seçeneğiniz olacaktır. Bu kadar geniş iş yelpazesi olan part time iş ilanlarına Pro Tanıtım internet sitesini ziyaret ederek ulaşabilir, gönlünüzden geçen işe sahip olabilirsiniz. 2007 yılında kurulan Pro Tanıtım; İzmir, İstanbul ve Ankara ofisleriyle ihtiyaç duyulan destekleri sağlamaktadır. Bu destekler, yenilikçi ve profesyonel bir anlayışla yürütülmektedir. 

Daha detaylı bilgi için https://www.protanitim.com/part-time-is-ilani-izmir sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar