İzmir Boşanma Avukatı

  • Aydın Gazete
  • 11 Aralık 2021
  • Yorumlar Kapalı

İzmir Boşanma Avukatı

Avukat İdil Su Aydın - İzmir Avukat ve Hukuki Danışmanlık Bürosu | Ceza &  Boşanma

İzmir Boşanma Avukatı son dönemlerde pek çok kişi tarafından sıklıkla aranılan ve merak edilen konular arasında yer almaktadır. 

Boşanma Avukatı İzmir ili için oldukça önemli bir değerdir. Günümüzde boşanmanın yanı sıra çeşitli ceza ve hukuk davaları için de İzmir ilinde bulunan avukatların arandığını söyleyebiliriz. İşinin ehli niteliğinde kabul gören ve oldukça güvenilir olan avukatlara ulaşmanın artan mezun sayısı ile birlikte oldukça zor olduğunu söyleyebiliriz. Bundan dolayıdır ki, pek çok kişi İzmir boşanma avukatı konusunda araştırma yapmaktadır. Sizlerin de araştırması bu yönde ise, boşanma avukatı ile ilgili detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz. 

İzmir Boşanma Avukatı Nedir? 

İzmir boşanma avukatı, İzmir ilinde hizmet veren genellikle çekişmeli ya da çekişmesiz boşanma davalarına bakan kişidir. Günümüzde çeşitli sebepler ile birlikte pek çok kişinin boşanma davası açtığını ancak takip etmekte zorlandığını bilmekteyiz. Bunun önüne geçebilmek adına ise pek çok kişi avukatlar üzerinden faydalanmaktadır. Boşanma avukatı İzmir ilinde özellikle aranılan avukatlar arasında yer almaktadır. 

Özel Boşanma Sebepleri Nelerdir?

Özel boşanma sebepleri kişilerin hızlı bir şekilde boşanmasını sağlayan unsurlar arasında yer almaktadır. Bu sebeplerin somut deliller ile ispat edilmesi gerekmektedir. Özel boşanma sebepleri şunlardır; 

  • Zina
  • Hayata Kast 
  • Pek Kötü ya da Onur Kırıcı davranış
  • Küçük Düşürücü Suç İşleme 
  • Haysiyetsiz Hayat Sürme
  • Terk
  • Akıl Hastalığı

Yukarıda belirtmiş olduğumuz sebepler somut deliller ile desteklendiği takdir boşanma sürecinin en kısa sürdüğü boşanma davaları olmaktadır.

Boşanmak İçin Avukat Ücreti Ne Kadar?

Boşanmak için avukat ücretinin oldukça değişkenlik gösterdiğini söylemek mümkündür. Boşanma davalarına bakan ve işini bilen bir avukatın yaklaşık olarak bu davaların niteliğine göre 6 bin TL ile 15 bin TL arasında bir ücret talep ettiğini söyleyebiliriz. İzmir avukat arayışlarında da genellikle bu rakamların piyasada yer aldığını söylemek mümkündür. 

İzmir Boşanma Davası Nerede Açılır?

İzmir boşanma avukatı aracılığı ile açılan davaların genellikle Aile Mahkemesi olan yerlerde olduğunu söyleyebiliriz. Aile Mahkemesinin bulunmaması halinde ise, Aile Mahkemesi sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkemelerine müracaat edilmektedir. Dava ile ilgili olarak net ve doğru bilgilere avukatınız aracılığı ile ulaşabilmeniz mümkündür. 

Boşanma Avukatı Nasıl Olunur?

Boşanma avukatı olabilmek için öncelikle üniversitelerin Hukuk Fakültesinden mezun olmanız gerekmektedir. Daha sonrasında stajınızı tamamlayarak Avukatlık mesleğine başlayabilirsiniz. Boşanma avukatı olarak devam etmek istiyorsanız, kendinizi bu alanda geliştirebilir ve iyi bir şekilde hizmet sunabilirsiniz. 

Tek Celsede Boşanma Sebepleri Nelerdir?

Tek celsede boşanma sebepleri arasında Zina, hayata kast, haysiyetsiz yaşam sürme, terk gibi özel nedenler yer almaktadır. Bu nedenleri somut deliller ile birlikte ispat etmeniz tek celsede boşanabilmeniz açısından oldukça önemlidir. 

İzmir Boşanma Avukatı Nerede Bulunur?

İzmir boşanma avukatı bulabilmek için internet üzerinden çeşitli araştırmalar yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra İzmir ilinde yer alan baroya müracaat ederek avukatlar hakkında bilgi alabilir ve deneyimlerini gözlemleyebilirsiniz. 

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar