Endüstriyel Havalandırma Sistemleri Nedir, Ne İşe Yarar?

  • Aydın Gazete
  • 31 Temmuz 2019
  • Yorumlar Kapalı

Endüstriyel Havalandırma Sistemleri Nedir, Ne İşe Yarar?

Endüstriyel havalandırma sistemleri endüstriyel üretim yapan fabrikalar ve firmalar içerisinde kullanılan sistemlerdir. Bu aşamada özellikle İzmir ve civarında birçok fabrikanın olması İzmir havalandırma sistemleri noktasında birçok sistemin var olmasına neden olmaktadır. Endüstriyel havalandırma sistemleri kullanılarak elde edilmek istenen temel amaçlar içerisinde öncelikle devamlı taze havanın sağlanması yer almaktadır. Bununla birlikte ortamda oluşabilecek olan sıcaklığın ve nemin kontrol altında tutulmasını sağlamaktır. Endüstriyel havalandırma ile aynı zamanda yangın ve patlama gibi durumların önüne geçilmek hedeflenir. Aynı şekilde çalışılan alanda pis koku akımının oluşmasının önüne geçilmekte filtreleme sistemlerinin hedefleri arasında yer almaktadır. 

Endüstriyel Havalandırma Sistemlerinin Çeşitleri Nelerdir?

Endüstriyel havalandırma sistemleri ikiye ayrılmaktadır. Bunlar genel havalandırma sistemleri ve lokal havalandırma sistemleri olarak bilinirler. Bu aşamada işlem yapılan fabrika ve binada üretimin ne olduğuna bağlı olarak binanın tipine bağlı olarak havalandırma sistemi kurulur. İzmir havalandırma sistemleri noktasında yardım almak isteyen üreticiler genel bir havalandırma sistemi talep ettikleri takdirde ortaya çıkan kirleticiler bütün ortamdan arındırılır. Genel havalandırma sisteminin en büyük avantajı düşük bir bütçe ve az bir ekipman istemesidir. Aynı zamanda az bakım gerektirir ve hareketli ve dağılmış kirli hava için en iyi havalandırma sistemidir. 

İzmir havalandırma sistemleri kullanılarak lokal bir havalandırma talep edildiği takdirde ise işçinin çalışma bölgesine yakın bir alanda kirli hava bulunması gerekir. Çünkü genel havalandırma işçilerin çalışma bölgelerinden uzak yerlere kurulmuş ise işçinin çalıştığı bölgedeki havayı temizleyemez. Ancak lokal havalandırma sistemi işçinin bulunduğu alandaki kirli havayı da temizler. Ayrıca lokal havalandırmalar yüksek dozda toksin içeren maddeler için tek havalandırma çeşididir ve böylece işçi sağlığı uzun süre korunmuş olur.

Lokal havalandırma sistemlerinde bulunulan bölgeyi temizlemek için davlumbaz ve açıklık kullanılır. Böylece endüstriyel havalandırma ile bina içerisinde yer alan kimyasalların kanallara taşınması sağlanır. Ardından toparlanan kirli hava hava temizleme cihazına taşınır veya sistem içerisindeki havanın dışarı atılması için fanlara ulaştırılır. Son olarak ise kirli hava egzoz bacasından dışarıya yollanır. 

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar