Diş Beyazlatma Nedir?

  • Aydın Gazete
  • 24 Ağustos 2022
  • Yorumlar Kapalı

Diş Beyazlatma Nedir?

Dişler günlük hayatta birçok sebepten dolayı sararak renk değiştirebilir daha koyu bir hale gelebilir. Bu gibi durumlarda kişiler, diş rengini korumak ya da düzeltmek için diş beyazlatma işlemlerini tercih etmektedir. tuzla diş doktoru kadrosuyla dişleri sağlıklı, güzel ve estetik bir görünüme kavuşturuyor. Diş rengini açma, beyaz haline getirme işlemi diş beyazlatma olarak kabul edilir. Bunun için uygulanabilecek birçok farklı teknik bulunmaktadır. Dişin yapısına ve durumuna göre beyazlatma işlemleri değişebilir. Özellikle diş sağlığını korumak adına mutlaka bu işlemin profesyonel bir şekilde yapılması gerekmektedir.

 Diş Neden Sararır?

 Dişler iki şekilde sararmaktadır. Öncelikle dışsal sebepler ve sonra içsel sebepler olarak bu durum ikiye ayrılır. Dışsal sebepler şu şekilde sıralanabilir;

Kahve, çay ya da aşırı renkli gıda tüketimi.

Tütün, alkol tüketimi.

İçsel renk değişimi sebebi ise şöyledir;

Diş dokusunda tahribat oluşması.

Dişin büyüme sırasında ateşli hastalıklar geçirmek.

Aşırı ilaç kullanımı.

Dişin darbe alması ya da travmalar.

Enfeksiyon, çürüme veya yaşlanma.

 Diş Beyazlatma İşlemi Kimlere Yapılır?

 Diş beyazlatma seçeneklerini detaylı bir şekilde öğrenmek için tuzla diş doktoru üzerinden destek alabilir, klinik üzerinden detaylı bilgi edinebilirsiniz. Diş beyazlatma hastanın durumuna göre değişiklik gösterebilir. Sıklıkla bireyler evde diş beyazlatma tercih etmektedir. Ancak evde uygulanan diş beyazlatma yöntemleri diş yapısına ve diş etine zarar verebilir. Bundan dolayı mutlaka profesyonel bir doktor tarafından diş beyazlatma işlemi tercih edilmelidir. Diş beyazlatma işleminde dikkate alınan durumlar ise şu şekildedir;

Diş renginin değişim oranı, şiddeti.

Hastanın yaşı ve sağlık durumu.

Diğer hastalıklar.

Dişlere uygulanan geçmiş tedaviler.

Diş etinin durumu.

Diş beyazlatma işlemi kademeli olarak yapılan bir işlemdir. Aşamalar halinde uygulanır. Bundan dolayı mutlaka hastanın durumunun dikkate alınması gerekmektedir.

 Ağartma İşlemi Nasıl Yapılır?

 tuzla diş doktoru tarafından gerçekleştirilen ağartma işlemi için karbamid peroksit veya hidrojen peroksit tercih edilir. Bu işlem sıklıkla içsel sebeplerden dolayı oluşan renk değişimleri için kullanılır. Hızlı sonuç verir ve uzun süre boyunca etkisi sürer.

 Aparat Tray Uygulaması Nedir?

 Diş beyazlatma için bir jel kullanılır ve kişiye özel bir diş aparatı hazırlanır. Bu aparat gün içerisinde ortalama bir saat boyunca kullanılır ve bu sayede aşamalı bir şekilde diş beyazlatılır.

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar