Ayvalık Coşkun Zeytin Market Artık Coskunzeytincilik.com’da

  • Aydın Gazete
  • 18 Mayıs 2019
  • Yorumlar Kapalı

Ayvalık Coşkun Zeytin Market Artık Coskunzeytincilik.com Adresinde

Yıllardır Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde faaliyet gösteren Ayvalık Coşkun Zeytincilik kurumsal kimlik çalışmasına uygun olarak eski adresinden yeni adresine taşındı. Web sitesi düzenlemeleri ile birlikte daha güçlü bir dijital kurumsal altyapıya sahip olan şirket yeni internet adresi olarak www.coskunzeytincilik.com adresini seçti.

Ayrıca yeni web sitelerinde Ramazan ayına özel zeytinyağı kampanyası yayınlayan şirket 5 Litre natürel sızma zeytinyağı, 2 kilogram yeşil kırma zeytin ve 2 kilogram Gemlik zeytini 225 yerine 179 liradan satışa çıkarmış bulunmaktalar. Ek olarak 2 litre erken hasat zeytinyağı, 1 kilogram yeşil kırma zeytin ve yine 1 kilogram Gemlik zeytini de 123 lira yerine 99 liradan satmaktalar.

Ayvalık Coşkun Zeytincilik’e Dair

Coşkun Zeytincilik zeytin ve zeytinyağı üretimi serüvenine Girit’te başlamış ve 1922’de mübadele sonucunda Türkiye’de Ayvalık bölgesine yerleşerek faaliyetlerine Ayvalık’ta devam etmiştir. Bugün Türkiye’de çok nadir üretilen gerçek ve katkısız dünya üzerinde binlerce yıldır uygulanan fakat sanayileşmeyle beraber unutulmuş taş baskı soğuk sıkım zeytinyağı üretiminde faaliyetlerine devam etmektedir.

Doğal zeytin ve zeytinyağı üretiminde hep gördüğümüz gibi butik bir aile işletmesi modelinde olan Ayvalık Coşkun Zeytincilik,  sadece zeytinyağı değil doğal zeytinyağı sabunu, kantaron yağı gibi doğal yan ürünlerin de üretimini üstlenmekte ve tüketiciye satışını yapmaktadır. Bununla birlikte kendi web sitelerinde yer alan habere göre perakendenin haricinde toptan zeytin ve zeytinyağı satışlarına da başlamışlardır.

Taş Baskı Zeytinyağı Nedir?

Taş baskı zeytinyağı eski usüllere göre üretilen kimyasal değil tamamen fiziksel işlemlerle çıkartılan zeytinyağında verilen isimdir. Dönen taşların zeytinler hamur haline getirilir ve bu hamur haline gelen zeytinin içindeki yağ preslerde sıkılarak ayrıştırılır. Bu işlem ekstra birkaç işlemle beraber yeterli sayıda tekrarlanır ve zeytinlerin yağı büyük oranda alınmış olur. Burada dikkat edilmesi gereken herhangi bir ısıl işlem veya başka bir kimyasal prosesin olmamasıdır. Aksi takdirde zeytinyağının yapısı değişecek ve içinde insan sağlığına zararlı / toksik maddeler türeyecektir. Fakat taş baskı olarak üretilen zeytinyağı natürel sızma zeytinyağıdır.

Bu anlamda Türkiye’nin Ayvalık bölgesindeki doğal zeytinyağı üreticileri bu eski yönteme sahip çıkmakta ve yaşatmaktadırlar.

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar