Aile Terapisinin Amaçları Nelerdir?

  • Aydın Gazete
  • 11 Aralık 2021
  • Yorumlar Kapalı

Aile Terapisinin Amaçları Nelerdir?

Sistemik Aile Terapisinin Amacı Nedir - Sistemik Aile Kuramı Nedir ?

Aile üyeleri yaşadıkları sorunları genel olarak kendileri çözmek ister. Ancak işin boyutu değiştiğinde araya başka durumlar girdiğinde çözüm aramak çoğu zaman imkânsız olmaktadır. Aile içi şiddet, madde kullanımı, psikolojik sorunlar ya da aile ile çocuk arasındaki tartışmaları artık aile terapisi üzerinden çözüme ulaştırabileceksiniz. İzmir psikolog merkezi bu konularda ailelere gerekli olan desteği sağlayarak eski, huzurlu ve mutlu günlere geri dönülmesini sağlıyor. Aile içi iletişimi büyük oranda artıran terapiler, sorunlara olan bakış açısını da büyük oranda değiştirmektedir.

Aile Terapisinin Amaçları

Aile terapisti İzmir seanslarını belirli amaçlar doğrultusunda düzenler. Aile terapisinin amaçları ile ilgili listemiz ise;

  • Aile terapisi sonucunda aile arasındaki anlayış, hoşgörü artarak sorunlara çözüm odaklı bakılır. Terapiler sonrasında artık sorunların neyden meydana geldiğini tartışmak yerine çözümü konusunda neler yapılacağı konuşulur.
  • Terapi sonrasında aile içerisinde iletişimin kalitesi maksimum seviyeye gelir.
  • Aile terapisi sonrasında zayıflayan aile bağları tekrardan kuvvetlenir.
  • Terapi sonrasında psikolojik rahatsızlıklara olan bakış açısı değişir. Bu sayede olaylara yine farklı bir göz ile bakılır.

Aile Terapisi Ne Kadar Sürer?

İzmir Aile terapisti ile görüşmek isteyen kişiler seansların ortalama ne kadar sürdüğünü öğrenme istiyor. Bu konu ile ilgili öncelikle şu bilgiyi vermek istiyoruz. Ailenin ihtiyaçları terapi sürecini ve süresinin uzunluğunu belirlemektedir. Aile terapileri genelde haftada bir olarak uygulanır. Bazı uzmanlar bu süreci iki haftada bir olarak değiştirebilir. Bir hafta içerisinde iki görüşme çoğu uzman tarafından uygun görülmemektedir. Toplam seans sayısı ise 8 ile 20 arasında değişiklik göstermektedir.

Aile Terapisinin Uygulanması Sakıncalı Olan Kişiler

Aile terapisi herkes için uygun olmayabiliyor. Bazı gruplarda istenilen etkiyi vermesinin nedeni bazı sakıncalardan dolayıdır. 

  • Aile içerisinde kişilerin birbirilerinden dahi söylemekten kaçındığı sırların olması durumunda
  • Aile üyeleri içerisinde Paranoid kişilik bozukluğu bulunması durumunda
  • Töre cinayeti, terör cinayeti gibi durumlarla karşılaşılan aileler

Aile terapisi İzmir için uygun olmayan gruplardır. Bu gruplarla seans yapmak aile içerisindeki mevcut durumun daha da kötüleşmesine neden olabilir.

Detaylı bilgi için İzmir Psikolog (https://izmirpsikoloji.com/ ) adresini ziyaret edebilirsiniz.

Geri «
İleri »
Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar