Ebelik Eğitimlerinin Güçlendirilmesi Çalışması Aydın’da Başladı
1 min read

Ebelik Eğitimlerinin Güçlendirilmesi Çalışması Aydın’da Başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından, 81 ilde doğumhane çalışanı ebelerin bilgi ve becerilerinin güncellenmesi amacıyla başlatılan eğitim programı, Aydın ilinde de uygulanmaya başlandı.

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, ADÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Öğretim Elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Gizem Öztürk, Arş. Gör. Dr. Damla Kızılca Çakaloz ve Öğr. Gör. Dr. Zeynep Ormancı’nın yürüttüğü çalışma, doğumhanelerdeki ebe çalışanlarının mesleki gelişimlerini desteklemeyi hedefliyor.

Ebelik eğitimlerinin güçlendirilmesine yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında, Aydın İl Sağlık Müdürlüğünden Duygu Akün, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Duygu Türk Çetinkaya, ebe Yaprak Döne Yokuş ve ebe Gülsüm Çakı, ADÜ Sağlık Bilimleri Fakültesini ziyaret etti. Toplantıya, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ayden Çoban ve Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayten Taşpınar katıldı.

Toplantının sonunda, eğitim programının Aydın ili için büyük bir öneme sahip olduğu vurgulandı.