Haber

Gizli bir şeyi haber vermek ihanete, ilim ve hikmeti ehil olmayanlara vermeye, Hayırlı bir şeyden haber almak yahut vermek müjde ve sevince, Rabbinin ona olan nimetlerinden bahsetmesi ilahi hoşnutluğa, Kötü bir şeyi haber vermek ikaz ve uyarıya delalet eeder.Güzel haberlerin, mutluluğun ve şansın habercisidir. Kötü haber ise uğursuzluğa işaret sayılır. Güzel haberler, mutluluğun ve şansın […]

Haber vermek

Bir seyi rüyada haber vermek, malini israf etmeye isare eder. Rüyada Allah’in kendisine verdigi nimetlerini haber vermesi, Allah’a sükretmeye ve verdigi nimete hamd etmeye isaret eder.

Haberci

Rüyada haber getiren bir adam görmek, çok-tan beri düsündügünüz, fakat bir gün hakikat olacagina ihtimal bile vermediginiz bir seyin olacagina ve çok sevineceginize isaret-tir.

Haberdar olmak

Kendisi için gizli olan şeye muttali olmak, ilim ehli için gizli ilme veya büyük bir sanata; diğerleri için hile ve fesat çıkarmaya; Gizli olan şeye vakıf olmak bazen hazine bulmaya, maden ve diğer toprak altında bulunan değerli şeyleri ortaya çıkarmaya delalet eder.

Haberleşme

Her türlü iletişim vasıtasi ile gerçekleştirilen haberleşme ‘yarı buluşma’ mesabesinde olup, akraba ve dostluk bağlarının pekişmesine, rızık ve uzun ömre, Savaşan tarafların haberleşmesine tanık olmak hastanın vefatına, düşmanlıkların giderilmesine, Habeer getirip götürmek izzet ve şerefe delalet eder.

Habeş

Rüyanizda simsiyah bir habes görmek, karanlik islerinizin aydinlanacagi manasina gelir. Habesistanli birini gör-mek de, ümitle beklediginiz bir muradinizin olacagina delildir.

Habeşistan

Rüyanizda Habesistan’da bulundugunuzu ve etrafinizi dilinizden anlayan habeslilerin çevirdigini gör-mek, uzun yillardan beri görmediginiz ve hatta adini bile unuttu-gunuz bir arkadasinizin birden bire çikip gelecegine ve size bazi garip hediyeler getirecegine isarettir.

Habil

Adem Aleyhisselamın bu mazlum evladını görmek meziyetlerinden dolayı kıskanılmaya ve Allahu Teala’ya itaat etmeye delalet eder. (Böyle bir rüya görenin arkadaş ve çevresine karşı dikkatli olması gerekir.)Bir kimse rüyada Habili görse, o kimse hakkinda hased yapilir. Bazen de o kimse, suçsuz olarak öldürülür. Rüyada Habili gören kimse, Rabbisine itaatta bulunur.

Hac

Mevsiminde hacca gidip, bu ibadeti şartlarına uygun bir şekilde eda ettiğini görmek istikamet güzelliğine, korkudan emin olmaya, borçları ödemeye ve günahların affedilmesine, Hacc için yola çıkmak kaybedilen iş ve konumu tekrar elde etmeye, yolcunun saliimen evine dönmesine, hastanın şifa bulmasına, sapıklıkta olanın hidayet bulmasına, Hacc ve umre ibadeti yapmak yoksul için zenginliğe, diğerleri için makbul […]

Haç

Müslüman ise kötü göz veya söz, dedikodudur. Hristiyan ise sıkıntılarını atacak demektir.

Tren SeferleriOtobüs SeferleriRüya TabirleriYemek TarifleriSinema Telefonlar